Coaching on the job

Coaching "on the job" is een intensieve en effectieve vorm van begeleiding...

Waarom coaching on the job?

Coaching on the job is een intensieve vorm van begeleiding. Op een persoonlijke manier werken aan verdere ontwikkeling van vaardigheden en kwaliteiten. De coaching vindt plaats op de eigen werkplek.

De coach observeert het functioneren en de dynamiek tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. Hoe gaat de medewerker om met klanten, collega’s en leidinggevenden. Met feedback en spiegelen van gedrag maakt de coach de betrokkene bewust van ineffectief gedrag en valkuilen. Coaching on the job is geschikt voor alle functies.

Heldere doelen stellen

Duidelijkheid over intenties en verwachtingen vragen in dit soort coachrelaties veel aandacht, evenals het stellen en bespreken van doelen.

coaching on the job

Het doel van coaching on the job is het versterken van het reflectieve vermogen op ’t eigen handelen. De nieuw verkregen inzichten stimuleren de bereidheid tot het verder ontwikkelen van gewenste competenties, zodat door toepassing van meer effectief gedrag het resultaat van de prestaties verbeteren. Deze vorm van begeleiding is sterk oplossingsgericht.